Hei on niin helppo olla onnellinen

Hei on niin helppo olla onnellinen

posted in: Artikkelit | 1

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä on takana päin

Ja kyllä, ainakin minun on todettava että on niin helppo olla onnellinen, elää nyt ja tässä, on niin helppo olla onnellinen ja tyytyy siihen mitä on.

 

Pari vuotta sitten koin, etten elä enää itseni näköistä elämää, voin huonosti ja muutosvalmius tuli eteen annettuna asiana. Lähdin pohtimaan, mitkä ovat tämän hetkisen elämäni arvot, mistä hyvinvointini koostuu ja päätin rakentaa tulevaisuuden niiden varaan. Tämä vaati syvää itsetutkiskelua ja kurinalaista itsensäjohtamista.

Kerron sinulle, mitä minun listalleni nousi. Olen nimittäin kova listaamaan asioita sekä aikatauluttamaan niitä😁

 

Ensimmäisinä ja tärkeimpinä arvoinani on Terveys, hyvinvointi ja rakkaus

Kolme perusasiaa elämässä, ei kuitenkaan itsestäänselvyyksiä ja jokaiselle meille ne tarkoittavat eri asioita. Koin että ilman terveyttä minulla ei voi olla muutakaan. Päätin, että minun pitää olla sekä fyysisesti että psyykkisesti hyvässä kunnossa, jotta voin nauttia elämästä. Arjessa tämä tarkoittaa liikkumista jossakin muodossa joka päivä. Pidän ryhmäliikuntatunneista, tanssista, golfista, pyöräilystä, kävelystä jne. Kuntosali on kadun toisella puolella joten ei ole excuseja sinne menemisen suhteen. Helmikuussa kävin kuntotestissä ja tulokset olivat erinomaiset💪. Psyykkistä hyvinvointiani edistän tapaamalla ystäviä säännöllisesti, nautin konserteista, taidenäyttelyistä, luen kirjoja ja käyn hyviä keskusteluja, olen läsnä ja varmistan itselleni toimettomia hetkiä myös (se on vaikeaa, mutta edistyn siinä).

Luoja on suonut minulle paljon lapsia ja rakastavan puolison. Päätin järjestää heille kaikille enemmän aikaa. Aikaa olla läsnä keskusteluissa, aikaa olla tukena vaikka rakennushankkeessa tai asunnon ostossa ja myynnissä.

Pitääkin kysyä heiltä, ovatko he huomanneet tätä🤔?

 

Toinen arvoistani on kunnioitus

Päätin, että mitä sitten tulevaisuudessa tulenkin tekemään, teen sen arvostaen ja kunnioittaen kaikkia ihmisiä.

Haluan olla kumppanina, valmentajana tai välittäjänä sellaisissa työyhteisöissä joissa kunnioitetaan ihmisiä sellaisina kuin he ovat.

Meissä kaikissa on jotakin hyvää, en hyväksy ihmisten eriarvostamista enkä hyväveli-järjestelmää.

Yrittäjä vuoteni aikana olen saanut kohdata valtavan määrän erilaisia ihmisiä eri toimialoilta ja eri elämän tilanteissa.

Omissa tapaamisissani haluan olla aidosti läsnä, akut ladattuina,  ”parhaana itsenäni”, energisenä, luotettavana ja innostuneena.

Jotta tämä onnistuu JOKA PÄIVÄ, on ensimmäisen kohdan oltava kunnossa.

 

Kolmas arvoistani on tekeminen

Työntekeminen, tuloshakuisuus, ahkeruus, tavoitteellisuus ja toimeenpanokyky ovat vahvuuksiani. Näiden vahvuuksien varaan rakensin yritystoimintani.

Päätin, että se mitä teen, teen intohimolla ja innostuneesti. Molemmat toimialat, joilla työskentelen nyt, ovat mahtavia ja haastavia.

Teen juurikin niitä asioita, joista sydämeni ja sieluni iloitsevat❤.

 

Eniten ensimmäisenä yrittäjävuotena olen kuitenkin oppinut itsestäni

Vahvuudet voivat stressin pukatessa päälle kääntyä negatiiviseksi käyttäytymiseksi. Huomaan välillä puhuvan itselleni todella rumasti ja huomaan piiskaavani itseäni kohtuuttomasti.

Taustalla uskomukset, että voin nauttia elämästä kun työ on tehty, olen hyvä kun saan tuloksia aikaan….Nämä stressikäyttäytymisen oireet syyttävä, itsekriittinen, tyytymätön tuloksiin ja aikatauluun (vastakohta vahvuuksilleni) saan pidettyä kurissa kun muistan 1. arvoni hyvinvointi ja mistä se koostuukaan.

Muistutan itselleni että enää ei tarvitse tehdä tulosta kvartaaleittain, vähempikin riittää, minkä takia stressata?

 

Niin, on niin helppoo olla onnellinen, kuten Olavi Uusivirta laulaa

Ensin pitää kuitenkin tietää, mistä oma onnentunne koostuu.

Minulle hyvä elämä on pieniä yksinkertaisia asioita ja läsnäoloa.

Elän itseni näköistä elämää NYT, en sitku.

Toiseen yrittäjä vuoteen tulen olemaan entistä valmiimpi ja saan taas oppia lisää uusia mahtavia asioita.

 

Iloa ja onnea syksyn odotukseen!

 

Tiina

Doors4you

 

Kirjoittelen blogia itsensäjohtamisesta, yrittäjän arjesta, ihmisten erilaisuudesta ja työyhteisöistä.

#doors4youoy #oviasinulle #hyvinvointi #itsensäjohtaminen #johtaminen

One Response

  1. Minna Kriikku
    |

    Voin allekirjoittaa joka sanan ❤ viisasta itsetutkistelua, rehellisyyttä ja toivoa ❤ Lämmin onnitteluni ekasta vuodesta ja nythän se vasta pyörähtääkin käyntiin

Comments are closed.